Linecké margaretky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Linecké těsto:
- 21 dkg hladké mouky
- vanilkový cukr
- 6 dkg cukru moučky
- 14 dkg másla
- 2 žloutky
- špetka prášku do pečiva
- citronová šťáva ze čtvrt citronu
- (nebo jiné linecké, které máte vyzkoušené)
- Třené těsto:
- 10 dkg másla (nebo Hery)
- 3 dkg cukru moučky
- 1 žloutek
- citronová kůra
- 12 dkg hladké mouky
- pikantní zavařenina
Postup Linecké margaretky
Postup přípravy receptu
-
Známým způsobem zpracujeme linecké těsto, necháme jej v lednici do druhého dne (nebo i déle). Pak vyválíme asi na 4 mm a vykrájíme kolečka. Ta přeneseme na plech s pečícím papírem a zapneme troubu na 170 st.C.
Změklé máslo na druhé těsto utřeme s cukrem, se žloutkem, přidáme kůru a zatřeme mouku - neměla by být studená, je dobré pracovat v teple, máslo musí být dost povolené, měkké.
Linecká kolečka dáme předpéci - na tři minuty, mezitím druhým těstem naplníme zdobičku. Linecké vyndáme a na horké stříkáme třeným těstem kroužky - první jde trochu ztěžka.
Vrátíme plech do trouby a asi 10 minut dopečeme dorůžova. Do zchladlého cukroví lžičkou nebo zdobičkou nastříkáme trošku zavařeniny a pocukrujeme.