Lín se slaninovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- Lín cca 0,5 kg
- cibule
- bobkový list
- pepř
- nové koření
- 1/16 l ocet
- 2 žloutky
- sůl
- hladká mouka
- 5 dkg slaniny
Postup Lín se slaninovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Lína uvaříme v osolené vodě s cibulí, bobkovým listem, 3 zrnky pepře a zrnkem nového koření.
Po uvaření ryby odebereme 1/8 l rybího vývaru, do odebraného vývaru dáme 2 žloutky, 5 dkg nakrájené a vyškvařené slaniny, lžičku mouky a podle chuti ocet.
Na mírném plameni za stáleho míchání suroviny v omáčce spojíme, podle potřeby doředíme vývarem nebo zahustíme moukou.
Uvařeného lína dáme na talíř a podlijeme omáčkou.