Limetkový koláč s bílou čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
125 g jemně namletých BeBe sušenek
65 g cukru krupice
85 g rozpuštěného másla
Na náplň:
1 hrnek smetany ke šlehání (230 ml)
310 g bílé čokolády (nakrájené na malé kousky)
1 PL kysané smetany
1 čajová lžička nastrouhané limetkové kůry
1/3 hrnku limetkové šťávy (80 ml)
Na ozdobu:
plátky limetky
bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:

  2. Předehřejeme troubu na 180°C.

  3. Smícháme všechny přísady a směs natlačíme na dno a do stran koláčové formy o průměru 22 cm.

  4. Pečeme asi 13 - 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvu a bude pěkně vonět.

  5. Necháme úplně vychladnout.

  6. Náplň: na mírném ohni prohřejeme šlehačku a rozpustíme v ní čokoládu.

  7. Sundáme z plotny, vmícháme kysanou smetanu, limetkovou šťávu a kůru. Pozor! Směs po přidání limetkové šťávy zhoustne.

  8. Nalijeme do připraveného vychlazeného korpusu, zakryjeme plastovou fólií a necháme řádně vychladnout, alespoň 8 hodin nebo přes noc.

  9. Ozdobíme plátky limetky a můžeme posypat nastrouhanou bílou čokoládou. Pokud nemáte limetky, můžete je nahradit i citrónem. Zkoušela jsem to - a výsledek byl stejně dobrý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!