Limetkový koláč s bílou čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 125 g jemně namletých BeBe sušenek
- 65 g cukru krupice
- 85 g rozpuštěného másla
- Na náplň:
- 1 hrnek smetany ke šlehání (230 ml)
- 310 g bílé čokolády (nakrájené na malé kousky)
- 1 PL kysané smetany
- 1 čajová lžička nastrouhané limetkové kůry
- 1/3 hrnku limetkové šťávy (80 ml)
- Na ozdobu:
- plátky limetky
- bílá čokoláda
Postup Limetkový koláč s bílou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
Předehřejeme troubu na 180°C.
Smícháme všechny přísady a směs natlačíme na dno a do stran koláčové formy o průměru 22 cm.
Pečeme asi 13 - 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvu a bude pěkně vonět.
Necháme úplně vychladnout.
Náplň: na mírném ohni prohřejeme šlehačku a rozpustíme v ní čokoládu.
Sundáme z plotny, vmícháme kysanou smetanu, limetkovou šťávu a kůru. Pozor! Směs po přidání limetkové šťávy zhoustne.
Nalijeme do připraveného vychlazeného korpusu, zakryjeme plastovou fólií a necháme řádně vychladnout, alespoň 8 hodin nebo přes noc.
Ozdobíme plátky limetky a můžeme posypat nastrouhanou bílou čokoládou. Pokud nemáte limetky, můžete je nahradit i citrónem. Zkoušela jsem to - a výsledek byl stejně dobrý.