Likérové špičky od cukrářky

Recepty, Cukroví

Suroviny

210 g cukru
70 g kakaa
300 g vody
50 g hladké sójové mouky
4 másla
vaječný koňak
čokoládová poleva
(Sójovou mouku kupujeme ve Zdravé výživě.)

Postup přípravy receptu

  1. Za stálého míchání svaříme vodu, cukr, kakao a sójovou mouku a necháme vychladnout.

  2. Másla vyšleháme dohladka a po částech zašleháme vychladlou kakaovou hmotu.

  3. Krémem naplníme speciální špičku (odkaz v Poznámce), na piškoty nebo menší linecká kolečka nastříkáme komínek a takhle je naskládané na tácu, necháme v mrazáku chvíli zatuhnout.

  4. Nalijeme vaječný koňak, krémem ozdobně zastříkneme vršek komínku (špičku i s koňakem tím uzavřeme) a znovu je necháme chvíli tuhnout v mrazáku.

  5. Máčíme v rozehřáté čokoládové polevě a uchováváme v chladu. Tyhle špičky chutnají stejně, jako kdysi ty výborné, kupované.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!