Likérové špičky od cukrářky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 210 g cukru
- 70 g kakaa
- 300 g vody
- 50 g hladké sójové mouky
- 4 másla
- vaječný koňak
- čokoládová poleva
- (Sójovou mouku kupujeme ve Zdravé výživě.)
Postup Likérové špičky od cukrářky
Postup přípravy receptu
-
Za stálého míchání svaříme vodu, cukr, kakao a sójovou mouku a necháme vychladnout.
Másla vyšleháme dohladka a po částech zašleháme vychladlou kakaovou hmotu.
Krémem naplníme speciální špičku (odkaz v Poznámce), na piškoty nebo menší linecká kolečka nastříkáme komínek a takhle je naskládané na tácu, necháme v mrazáku chvíli zatuhnout.
Nalijeme vaječný koňak, krémem ozdobně zastříkneme vršek komínku (špičku i s koňakem tím uzavřeme) a znovu je necháme chvíli tuhnout v mrazáku.
Máčíme v rozehřáté čokoládové polevě a uchováváme v chladu. Tyhle špičky chutnají stejně, jako kdysi ty výborné, kupované.