Letní zapékané těstoviny s cuketou a fazolkami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 velká cuketa nebo dvě menší
- 4 hrsti pokrájených zelených fazolek
- 2 cibule
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- koření nebo bylinky podle chuti (já jsem tentokrát použila grilovací koření a česnek)
- 300 g bezlepkových těstovin
- na posypání čerstvá petrželka a lahůdkové droždí
Postup Letní zapékané těstoviny s cuketou a fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Cuketu očistíme a nakrájíme na kostky, fazolky nakrájíme na 3-4 cm dlouhé kousky. Cuketu, fazolky a orestovanou cibulku dáme do velké mísy, osolíme, opepříme, zasypeme kořením a důkladně rukama promícháme, aby se vše obalilo. Přendáme na plech a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
Když je zelenina měkká, vmícháme uvařené těstoviny, podlijeme půl hrnkem vody a vrátíme na deset až patnáct minut do trouby. Před podáváním posypeme drobně nakrájenou petrželkou a případně lahůdkovým droždím.