Letní salát (jak jsem ho dělal včera)

Recepty, Saláty

Suroviny

hrst listů pampelišky (asi 20 lístků)
2 rajčata
2 papriky
6 žampionů
4 houževnatce (shiitake) uvařené
1 velká cibule
2 lžíce slunečnicových semínek (loupaných)
2 lžíce dýňových semínek (loupaných)
sůl
pepř
lžíce sojové omáčky
lžička Worchesteru
ocet
stévie (lístky nebo tablety)
1 velký bílý jogurt (500 g)

Postup přípravy receptu

  1. Pampelišku namočíme na 30 minut do vody, aby se vyplavily hořčiny a vodu vylijeme, nakrájíme na menší kousky (estéti a citlivky natrhají), nakrájíme cibuli, rajčata, papriku, žampiony a houževnatce, přidáme semínka zalijeme nálevem z vody octa, soli, pepře a stévie a necháme asi dvě hodiny odležet, aby semínka nabobtnala.

  2. Přidáme bílý jogurt a necháme vychladit. Pojídáme celý den ba i noc. Kdo má velký hlad vezme si krajíc chleba. Nemám foťák a mobil mám pro blbce bez foťáku, takže nemohu fotem sloužit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!