Letní salát (jak jsem ho dělal včera)
Recepty, SalátySuroviny
- hrst listů pampelišky (asi 20 lístků)
- 2 rajčata
- 2 papriky
- 6 žampionů
- 4 houževnatce (shiitake) uvařené
- 1 velká cibule
- 2 lžíce slunečnicových semínek (loupaných)
- 2 lžíce dýňových semínek (loupaných)
- sůl
- pepř
- lžíce sojové omáčky
- lžička Worchesteru
- ocet
- stévie (lístky nebo tablety)
- 1 velký bílý jogurt (500 g)
Postup Letní salát (jak jsem ho dělal včera)
Postup přípravy receptu
-
Pampelišku namočíme na 30 minut do vody, aby se vyplavily hořčiny a vodu vylijeme, nakrájíme na menší kousky (estéti a citlivky natrhají), nakrájíme cibuli, rajčata, papriku, žampiony a houževnatce, přidáme semínka zalijeme nálevem z vody octa, soli, pepře a stévie a necháme asi dvě hodiny odležet, aby semínka nabobtnala.
Přidáme bílý jogurt a necháme vychladit. Pojídáme celý den ba i noc. Kdo má velký hlad vezme si krajíc chleba. Nemám foťák a mobil mám pro blbce bez foťáku, takže nemohu fotem sloužit.