Letní ovocný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 200 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 280 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- máslo vymazání
- mouka na vysypání formy
- Náplň:
- 150 ml smetany ke šlehání
- 150 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový pudink (prášek)
- 250 g tvarohu
- Na dokončení ovoce dle chuti, či sezony:
- maliny
- borůvky
- rybíz
- jahody
- sekané nebo plátkové mandle
Postup Letní ovocný koláč
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo vyšleháme do pěny spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem a vejcem. Potom postupně přimícháváme mouku s kypřícím práškem.
Koláčovou formu (23 cm) vytřeme máslem a vysypeme moukou.
Naplníme těstem, na krajích vytáhneme nahoru, aby byl vyšší okraj a dáme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme cca 15 minut.
Než se korpus upeče, připravíme náplň. V misce nad vodní lázní postupně metličkou smícháme smetanu, cukr, vejce a vanilkový pudink. Za stálého míchání zahřejeme tak, aby se všechny suroviny spojily. NESMÍ SE VAŘIT! Ještě horkou směs smícháme s tvarohem.
Upečený korpus vyndáme z trouby a nalijeme na něj připravenou směs. Poklademe ovocem a posypeme mandlemi.
Dáme do trouby (stále na 180°C) ještě asi na 20 minut dopéct.