Letní kuřecí kotlík s houbami a zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní plátky
100 g slaniny nebo uzeného boku
čerstvé pevné lesní houby
cuketu
červenou papriku
zelené fazolky
1 cibule
1 stroužek česneku
gulášové koření
drcený kmín
uzenou papriku
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso, houby, cuketu, fazolky a papriku nakrájíme na kousky, cibuli a slaninu na kostičky, česnek posekáme.

  2. Cibuli zesklovatíme na oleji, orestujeme s ní slaninu, přihodíme maso, osolíme, orestujeme a posypeme kořením, promícháme a podlijeme malinko vodou. Asi po 10-ti minutách přidáme houby a fazolky a po dalších 10-ti minutách zbytek zeleniny. Podle potřeby podléváme. Nakonec vmícháme posekaný česnek a můžeme zahustit tmavou jíškou nebo jak jsme zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!