Letní kuřecí kotlík s houbami a zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehenní plátky
- 100 g slaniny nebo uzeného boku
- čerstvé pevné lesní houby
- cuketu
- červenou papriku
- zelené fazolky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- gulášové koření
- drcený kmín
- uzenou papriku
- olej
- sůl
Postup Letní kuřecí kotlík s houbami a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso, houby, cuketu, fazolky a papriku nakrájíme na kousky, cibuli a slaninu na kostičky, česnek posekáme.
Cibuli zesklovatíme na oleji, orestujeme s ní slaninu, přihodíme maso, osolíme, orestujeme a posypeme kořením, promícháme a podlijeme malinko vodou. Asi po 10-ti minutách přidáme houby a fazolky a po dalších 10-ti minutách zbytek zeleniny. Podle potřeby podléváme. Nakonec vmícháme posekaný česnek a můžeme zahustit tmavou jíškou nebo jak jsme zvyklí.