Celozrnný křupavý chlebíček bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 125 g pohankové mouky
- 125 g libovolných bezlepkových vloček (měla jsem směs pohankových, jahelných, rýžových a kukuřičných)
- 1/2 lžičky soli
- 400 ml vody
- 60 g sezamových semínek (dala jsem jen 30 g)
- 30 g máku
- 30 g slunečnicových semínek nebo lněných semínek
- 1 větší hrst vlašských ořechů
Postup Celozrnný křupavý chlebíček bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, vločky, sůl, vodu a necháme hodinu a více odležet.
Pak přidáme sezam, mák a nasekané ořechy. Část sezamu můžeme nahradit lněnými, či slunečnicovými semínky.
Necháme 10 minut odležet.
Pak hmotu rozprostřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a nožem naznačíme mřížku, aby se chlebíky po upečení snadněji lámaly.
Pečeme při teplotě 140°C asi hodinu.