Celozrnný křupavý chlebíček bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

125 g pohankové mouky
125 g libovolných bezlepkových vloček (měla jsem směs pohankových, jahelných, rýžových a kukuřičných)
1/2 lžičky soli
400 ml vody
60 g sezamových semínek (dala jsem jen 30 g)
30 g máku
30 g slunečnicových semínek nebo lněných semínek
1 větší hrst vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, vločky, sůl, vodu a necháme hodinu a více odležet.

  2. Pak přidáme sezam, mák a nasekané ořechy. Část sezamu můžeme nahradit lněnými, či slunečnicovými semínky.

  3. Necháme 10 minut odležet.

  4. Pak hmotu rozprostřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a nožem naznačíme mřížku, aby se chlebíky po upečení snadněji lámaly.

  5. Pečeme při teplotě 140°C asi hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!