Lehký reveňovo - jablečný koláč s mandlovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g reveně
2–3 jablka
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek třtinového cukru
1,5 hrnku podmáslí (kefíru)
1/2 hrnku oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
kaštanová marmeláda
Drobenka:
80 g másla
100 g hrubé mouky
50 g mandlových plátků
50 g třtinového cukru nebo cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme třtinový cukr, olej, vejce a vše promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kyšku.

  2. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem.

  3. Reveň i jablka oloupeme, pokrájíme na malé kousky a rozprostřeme po celém povrchu koláče. Mezi ovoce ještě poklademe lžičkou cik cak kaštanovou marmeládu (krém).

  4. Všechny přísady na drobenku smícháme, promneme prsty a nasypeme rovnoměrně na koláč.

  5. Vložíme péci do trouby na 180 stupňů na dobu cca 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!