Lehký malinový dort
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 ml šlehačky ke šlehání
- 330 g zakysané smetany
- 500 g bílého jogurtu
- cukr krystal (dle chuti)
- cca 450 g piškotů
- maliny
Postup Lehký malinový dort
Postup přípravy receptu
-
Vyšlehám šlehačku a přidám jogurt a zakysanou smetanu (množství jednotlivých surovin je jen orientační, hlavně aby tam byla alespoň nějaká šlehačka) a dochutím cukrem. Krém může být tuhý nebo lehce tekutý, záleží na množství šlehačku (později v lednici stejně ztuhne).
Libovolnou misku nebo formu vyložím piškotem, potřu krémem a zasypu malinami.
Znovu položím piškoty a tak dále dokud mi jedna surovina nedojde. Zakončím navrchu krémem, pokud zbudou, můžu posypat malinami nebo jiným ovocem.
Dám do lednice alespoň přes noc, aby piškoty změkly a dort ztuhl.
Maliny (nebo jiné ovoce) mohou být rozmixované nebo vcelku. V případě jahod jen nařežu na plátky a pokladu. Pokud mi dojde ovoce, nahradím jiným. Uvedené množství vyšlo na 3 vrstvy piškotu a 4 vrstvy krému v dortové formě (25 cm) a v misce od Carte d'Or. Přeji dobrou chuť