Lehký malinový dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml šlehačky ke šlehání
330 g zakysané smetany
500 g bílého jogurtu
cukr krystal (dle chuti)
cca 450 g piškotů
maliny

Postup přípravy receptu

  1. Vyšlehám šlehačku a přidám jogurt a zakysanou smetanu (množství jednotlivých surovin je jen orientační, hlavně aby tam byla alespoň nějaká šlehačka) a dochutím cukrem. Krém může být tuhý nebo lehce tekutý, záleží na množství šlehačku (později v lednici stejně ztuhne).

  2. Libovolnou misku nebo formu vyložím piškotem, potřu krémem a zasypu malinami.

  3. Znovu položím piškoty a tak dále dokud mi jedna surovina nedojde. Zakončím navrchu krémem, pokud zbudou, můžu posypat malinami nebo jiným ovocem.

  4. Dám do lednice alespoň přes noc, aby piškoty změkly a dort ztuhl.

  5. Maliny (nebo jiné ovoce) mohou být rozmixované nebo vcelku. V případě jahod jen nařežu na plátky a pokladu. Pokud mi dojde ovoce, nahradím jiným. Uvedené množství vyšlo na 3 vrstvy piškotu a 4 vrstvy krému v dortové formě (25 cm) a v misce od Carte d'Or. Přeji dobrou chuť


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!