Lasagne bez bešamelu..
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- velky protlak - 500 ml řidší - ne ten hustý
- cibule
- 2 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- grilovací koření
- tymián
- baleni lasagni (dají se i udělat klasika nudlové těsto vajíčko, mouka, voda vyhníst vyválet na tenko a vykrájet pláty které necháme pořádně usušit)
- cukr (na dochucení protlaku)
- 150 g strouhaného sýra
Postup Lasagne bez bešamelu..
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje si zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, okořeníme, osolíme a přidáme prolisované stroužky česneku.
Až maso trošku zhnědne a orestuje se přilijeme protlak. Necháme ho provařit až zhoustne do řidší omáčky. Dochutíme solí a cukrem.
Pláty si spařím ve vodě (každý plát nechávám ve vroucí vodě asi 2-3 minuty) a skládám je do zapékací misky vytřené troškou tuku. Na dno dám pláty, na to vrstvu masa s omáčkou a zase pláty a tak pořád vrstvíme až po vrch.. Končím většinou vrstvou masa a omáčky. Když jsem skončila pláty dost seschli a byli tvrdé.
Dáme péct asi na 20-30 minut do trouby, před dopečením posypeme pláty nahoře sýrem.