Lasagne bez bešamelu..

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
velky protlak - 500 ml řidší - ne ten hustý
cibule
2 stroužky česneku
pepř
sůl
grilovací koření
tymián
baleni lasagni (dají se i udělat klasika nudlové těsto vajíčko, mouka, voda vyhníst vyválet na tenko a vykrájet pláty které necháme pořádně usušit)
cukr (na dochucení protlaku)
150 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje si zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, okořeníme, osolíme a přidáme prolisované stroužky česneku.

  2. Až maso trošku zhnědne a orestuje se přilijeme protlak. Necháme ho provařit až zhoustne do řidší omáčky. Dochutíme solí a cukrem.

  3. Pláty si spařím ve vodě (každý plát nechávám ve vroucí vodě asi 2-3 minuty) a skládám je do zapékací misky vytřené troškou tuku. Na dno dám pláty, na to vrstvu masa s omáčkou a zase pláty a tak pořád vrstvíme až po vrch.. Končím většinou vrstvou masa a omáčky. Když jsem skončila pláty dost seschli a byli tvrdé.

  4. Dáme péct asi na 20-30 minut do trouby, před dopečením posypeme pláty nahoře sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!