Lahůdkový řez se skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

20 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
20 dkg cukru
4 vejce
1 dl oleje
1 dl mléka
1 uvařený vanilkový pudink (z 1/2 litru mléka)
1/2 l mléka (na pudink)
2 kelímky zakysané smetany
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a vejce vyšleháme, přidáme olej a mléko. Pak pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hmotu vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a po lžících přidáváme uvařený puding (tak, aby těsto na plechu vypadalo jako kdyby mělo puntíky).

  2. Pečeme při 180°C asi 25 minut. Hned po vytažení z trouby mažeme zakysanou smetanou (2 kelímky) a sypeme skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!