Lahůdkový řez se skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 20 dkg cukru
- 4 vejce
- 1 dl oleje
- 1 dl mléka
- 1 uvařený vanilkový pudink (z 1/2 litru mléka)
- 1/2 l mléka (na pudink)
- 2 kelímky zakysané smetany
- skořicový cukr
Postup Lahůdkový řez se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Cukr a vejce vyšleháme, přidáme olej a mléko. Pak pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hmotu vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a po lžících přidáváme uvařený puding (tak, aby těsto na plechu vypadalo jako kdyby mělo puntíky).
Pečeme při 180°C asi 25 minut. Hned po vytažení z trouby mažeme zakysanou smetanou (2 kelímky) a sypeme skořicovým cukrem.