Labutí chmýří
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 1 hrnek hl. mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 KL prdopeč
- Krém:
- 2 rohlíky jeden den staré
- 3 hrnky mléka
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 100 g strouhaného kokosu
- 1 kostka másla
- (Drobenka kokosová:)
- 1 PL másla
- 100 g kokosu strouhaného
- 1/2 hrnku cukru krupice
- Dochucení:
- asi 1/2 sklenice červeného džemu
Postup Labutí chmýří
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Z bílků ušleháme sníh a ke konci šlehání přidáme cukr, pak žloutky a jemně zamícháme. Přidáme mouku s prdopečem a opět promícháme.
Těsto vylijeme na plech (30*40 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut při 180 st. C a vychladlý podélně rozkrojíme na dva díly.
Krém: Kaiserky namočíme ve dvou hrnkách mléka až změknou, vidličkou je rozmícháme na kaši.
Přidáme kokos a opět zamícháme. Ve zbylém mléce (1 hrnek) uvaříme oba cukry, přidáme kaši s kaiserek a mícháme do zhoustnutí a necháme vychladit.
Máslo utřeme do pěny a stále míchajíc přidáváme postupně kaši a ušlehat do jemného krému.
Drobenka: Máslo, cukr i kokos přismažíme na pánvi až kokos zhnědne.
Dochucení: asi 1/2 sklenice červeného džemu.
1 plát piškotu potřeme bohatě džemem, polovinou krému, přikryjeme druhým plátem, namažeme zbylým krémem a posypeme drobenkou.