Kyselica z Otrokovic

Recepty, Polévky

Suroviny

4 větší brambory
(počet brambor a zelí - podle množství osob)
sůl
pepř
1 zeleninový bujon
celý kmín
1 kysané okapané a pokrájené zelí
200 - 300 g uzené slaniny (nebo uvařeného uzeného masa)
1 smetana na vaření 12%
mouka na zahuštění
hrst sušených hub (namočených)
sádlo (olej)
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody.

  2. Mezitím doměkka uvaříme v jiné nádobě na kostky pokrájené brambory se solí a s kmínem. Brambory i s vodou přilijeme k zelí a k uzenině a ještě krátce povaříme. Do polévky přidáme namočené sušené houby a krátce povaříme.

  3. Smetanu rozkvrdláme s moukou a nalijeme do polévky. Polévku vaříme ještě cca 10-12 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!