Kyselica z Otrokovic
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 větší brambory
- (počet brambor a zelí - podle množství osob)
- sůl
- pepř
- 1 zeleninový bujon
- celý kmín
- 1 kysané okapané a pokrájené zelí
- 200 - 300 g uzené slaniny (nebo uvařeného uzeného masa)
- 1 smetana na vaření 12%
- mouka na zahuštění
- hrst sušených hub (namočených)
- sádlo (olej)
- voda
Postup Kyselica z Otrokovic
Postup přípravy receptu
-
Na sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody.
Mezitím doměkka uvaříme v jiné nádobě na kostky pokrájené brambory se solí a s kmínem. Brambory i s vodou přilijeme k zelí a k uzenině a ještě krátce povaříme. Do polévky přidáme namočené sušené houby a krátce povaříme.
Smetanu rozkvrdláme s moukou a nalijeme do polévky. Polévku vaříme ještě cca 10-12 minut.