Čočka se znojemskou chutí

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g čočky
1 cibule
kousek sádla
1 lžíce hladké mouky
1-2 lžíce zakysané smetany
3-4 sladkokyselé okurky+lák podle potřeby
zeleninový vývar nebo voda
cukr
sůl
pepř
bobkový list
K podávání:
opečená uzenina
volské oko
smažená cibulka
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou a dobře propláchnutou čočku zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list a vaříme pomalým varem téměř doměkka.

  2. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova. Zasypeme moukou a dále chvíli restujeme. Zalijeme ji lákem z okurek, promícháme a ihned přidáme k čočce.

  3. Čočku osolíme, opepříme a necháme provařit. Do čočky přidáme okurky nakrájené na kostičky a smetanu. Už jen pořádně prohřejeme a dochutíme cukrem, solí nebo pepřem.

  4. Podáváme se zvolenou uzeninou, vejcem, posypané křupavou cibulkou a s dobrým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!