Čočka se znojemskou chutí
Recepty, LuštěninySuroviny
- 300 g čočky
- 1 cibule
- kousek sádla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1-2 lžíce zakysané smetany
- 3-4 sladkokyselé okurky+lák podle potřeby
- zeleninový vývar nebo voda
- cukr
- sůl
- pepř
- bobkový list
- K podávání:
- opečená uzenina
- volské oko
- smažená cibulka
- chléb
Postup Čočka se znojemskou chutí
Postup přípravy receptu
-
Přebranou a dobře propláchnutou čočku zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list a vaříme pomalým varem téměř doměkka.
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova. Zasypeme moukou a dále chvíli restujeme. Zalijeme ji lákem z okurek, promícháme a ihned přidáme k čočce.
Čočku osolíme, opepříme a necháme provařit. Do čočky přidáme okurky nakrájené na kostičky a smetanu. Už jen pořádně prohřejeme a dochutíme cukrem, solí nebo pepřem.
Podáváme se zvolenou uzeninou, vejcem, posypané křupavou cibulkou a s dobrým chlebem.