Králičí krokety
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 150 g dušené králičí maso
- 30 g uzeniny
- 15 g másla
- 15 g hl. mouky
- 1 dl mléka
- 1 žloutek
- 1/2 žemle
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhanky
- sůl
- petrželka
- muškátový květ
- mletý pepř
Postup Králičí krokety
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky udělat světlou jíšku. Zalije se mlékem a trochou šťávy z dušeného masa / když je /, rozšlehá se a uvaří hustá omáčka.
Mezitím se nakrájí žemle a zalije se vodou, nechá se chvíli odstát, až žemle do sebe natáhne vodu.
Potom se vymačká a rozmnělní.
Maso a salám se nakrájí na malé kostičky, petrželka se useká.
Maso, salám petrželka, strouhanka, koření, žloutek, vymačkaní žemle a sůl se vmíchá do prochladlé omáčky. Pokud je to řídké může se přidat ještě strouhanka.
Ze směsi se vytvarují válečky, kterí se obalí v trojobalu a osmaží. Podává se s brambory, kaší apod.