Králičí krokety

Recepty, Jiné maso

Suroviny

150 g dušené králičí maso
30 g uzeniny
15 g másla
15 g hl. mouky
1 dl mléka
1 žloutek
1/2 žemle
1 vejce
1 lžíce strouhanky
sůl
petrželka
muškátový květ
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky udělat světlou jíšku. Zalije se mlékem a trochou šťávy z dušeného masa / když je /, rozšlehá se a uvaří hustá omáčka.

  2. Mezitím se nakrájí žemle a zalije se vodou, nechá se chvíli odstát, až žemle do sebe natáhne vodu.

  3. Potom se vymačká a rozmnělní.

  4. Maso a salám se nakrájí na malé kostičky, petrželka se useká.

  5. Maso, salám petrželka, strouhanka, koření, žloutek, vymačkaní žemle a sůl se vmíchá do prochladlé omáčky. Pokud je to řídké může se přidat ještě strouhanka.

  6. Ze směsi se vytvarují válečky, kterí se obalí v trojobalu a osmaží. Podává se s brambory, kaší apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!