Kynutá bábovka s kakaem - dia
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Na těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 25 g sladidla Cukren
- 180 - 190 ml vlažného mléka
- 80 g rozpuštěné vlahé Hery nebo jiného tuku
- 1 žloutek
- 15 g čerstvého droždí
- 1 lžička - 5 g cukru do kvásku
- Na náplň:
- 25 g kakaa
- 5 g sladidla Cukren
- 35 g rozpuštěné vlahé Hery
- lžičku hladké mouky
- lžičku oleje na vymazání formy
- 1/2 lžičky sušeného mléka na posypání upečené bábovky
Postup Kynutá bábovka s kakaem - dia
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si odměříme a navážíme všechny ingredience, zhruba do poloviny vlažného mléka dáme lžičku cukru, trochu mouky - z už odvážené, přidáme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Do mouky zamícháme sůl, sladidlo, přidáme vlahý tuk, druhou polovinu mléka s rozšlehaným žloutkem, vykynutý kvásek a vypracujeme těsto.
Necháme vykynout, vyválíme do obdelníku, potřeme zhruba polovinou vlahého tuku, posypeme kakaem smíchaným se sladidlem a po povrchu pokapene zbylým tukem.
Svineme do rolády, vložíme do olejem mírně vymazané formy, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Pak vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
Po vychladnutí můžeme bábovku mírně pocukrovat sušeným mlékem, jde taky smíchat s troškou sladidla.