Kuskus se sýrem cottage a zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g kuskusu
sůl
pepř
1/2 lilku
1 červená kapie
1 mrkev
2 lahůdkové cibulky
3 cm plátek másla
2 lžíce domácího kečupu
1 kelímek sýru cottage

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus připravíme podle návodu na obale (250 ml osolené vody přivedeme k varu, vsypeme kuskus a mícháme, dokud se do něj nevsákne všechna voda. Přiklopíme pokličkou, počkáme asi 10 minut, kuskus necháme dojít).

  2. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme na struhadle na plátky nastrouhanou mrkev, na nudličky nakrájenou kapii, na kolečka nakrájenou jednu cibulku a na kostičky pokrájený lilek.

  3. Zeleninu restujeme dokud se nevydusí veškerá tekutina, pak přidáme kečup, promícháme a necháme ho se zeleninou zkaramelizovat. Směs osolíme, opepříme.

  4. Restujeme, dokud mrkev nebude měkká na skus, pak vmícháme kuskus, pánev odstavíme z ohně a přimícháme sýr cottage.

  5. Nakonec posypeme čerstvými bylinkami a jednou nakrájenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!