Kuskus se sýrem cottage a zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g kuskusu
- sůl
- pepř
- 1/2 lilku
- 1 červená kapie
- 1 mrkev
- 2 lahůdkové cibulky
- 3 cm plátek másla
- 2 lžíce domácího kečupu
- 1 kelímek sýru cottage
Postup Kuskus se sýrem cottage a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kuskus připravíme podle návodu na obale (250 ml osolené vody přivedeme k varu, vsypeme kuskus a mícháme, dokud se do něj nevsákne všechna voda. Přiklopíme pokličkou, počkáme asi 10 minut, kuskus necháme dojít).
V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme na struhadle na plátky nastrouhanou mrkev, na nudličky nakrájenou kapii, na kolečka nakrájenou jednu cibulku a na kostičky pokrájený lilek.
Zeleninu restujeme dokud se nevydusí veškerá tekutina, pak přidáme kečup, promícháme a necháme ho se zeleninou zkaramelizovat. Směs osolíme, opepříme.
Restujeme, dokud mrkev nebude měkká na skus, pak vmícháme kuskus, pánev odstavíme z ohně a přimícháme sýr cottage.
Nakonec posypeme čerstvými bylinkami a jednou nakrájenou cibulkou.