Kuřecí závitky s Cibulákem na cibuli
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 vykostěná kuřecí stehna s kůží
- 2 větší cibule
- kremžská hořčice
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce kečupu (raději domácího)
- 20 dkg měkkého salámu (Cibuláku-specialita z masokombinátu Makovec)
- sádlo
- 1 polévková lžíce hladké mouky
Postup Kuřecí závitky s Cibulákem na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Vykostěná kuřecí stehna jemně naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme kremžskou hořčicí a poklademe cibulí, kterou jsme nakrájeli na půl kolečka, na ni položíme plátek Cibuláku. Maso stočíme a zpevníme provázkem.
V pekáči rozpustíme sádlo, vložíme zbytek nakrájené cibule a na kostičky nakrájený Cibulák, opékáme dozlatova, pak vložíme závitky, opečeme ze všech stran, do výpeku dáme kečup, asi 15 min. dusíme pod poklicí, malinko můžeme podlít.
Troubu rozehřejeme na 180-200°C a pekáč vložíme do trouby, pečeme odkryté asi ještě 15 minut za občasného podlévání a polévání závitků.
Měkké závitky z pekáče vyjmeme a na sporáku vydusíme všechnu vodu až do tuku, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme asi 3-4 dl studené vody, šťávu dokonale vymícháme dohladka a necháme ji ještě alespoň 10 provařit. Pak teprve vložíme závitky nazpět do pekáče.