Kuřecí vývar z PH
Recepty, PolévkySuroviny
- 8 kuřecích krků
- 1 kuřecí stehno
- 1 neoloupaná cibule
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- fazolové lusky (nemusí být)
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- hrst sušeného libečku
- 1,8 l studené vody
- sůl podle chuti
- knedlíčky nebo nudle, podle chuti
- hrst petrželové natě
Postup Kuřecí vývar z PH
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového vývaru.
Zalijeme vodou a pomalíme na low 10 hodin nebo na high 6 hodin. Já dělám přes noc.
Vyndáme maso a obereme zvlášt do hrnce. Zeleninu pokrájíme na kousky a přihodíme k masu. Někdo používá vyvařenou zeleninu, někdo uvaří novou. Já použiji tu z vývaru. Polévku přecedíme k masu a zelenině a osolíme podle chuti.
Přidáme fazolové lusky a vaříme 10 minut. Potom vložíme knedlíčky nebo nudle a dovaříme jak je potřeba. Odstavíme a přidáme petrželovou nať.