Kuřecí vývar z PH

Recepty, Polévky

Suroviny

8 kuřecích krků
1 kuřecí stehno
1 neoloupaná cibule
1 velká mrkev
1 petržel
1/2 celeru
fazolové lusky (nemusí být)
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
hrst sušeného libečku
1,8 l studené vody
sůl podle chuti
knedlíčky nebo nudle, podle chuti
hrst petrželové natě

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového vývaru.

  2. Zalijeme vodou a pomalíme na low 10 hodin nebo na high 6 hodin. Já dělám přes noc.

  3. Vyndáme maso a obereme zvlášt do hrnce. Zeleninu pokrájíme na kousky a přihodíme k masu. Někdo používá vyvařenou zeleninu, někdo uvaří novou. Já použiji tu z vývaru. Polévku přecedíme k masu a zelenině a osolíme podle chuti.

  4. Přidáme fazolové lusky a vaříme 10 minut. Potom vložíme knedlíčky nebo nudle a dovaříme jak je potřeba. Odstavíme a přidáme petrželovou nať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!