Kuřecí tempura se zeleninovým salátem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Tempura:
- 2 kuřecí prsní řízky
- 1 červená paprika
- 2 jarní cibulky
- 2 vejce
- hladká mouka
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- asi 1/2 litru hodně studené vody
- slunečnicový olej
- Zeleninový salát:
- směs listových salátů (dubový list, endivie, kadeřavý salát, ledový salát)
- hrst rukoly
- 1 menší červená cibule
- asi 200 g cherry rajčátek
- 1 vařené vajíčko (nemusí být)
- medovo- hořčičný dresink (klidně kupovaný)
Postup Kuřecí tempura se zeleninovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve natrháme saláty, rukolu zbavíme stonků, rajčátka přepůlíme a červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Vše ve velké míse smícháme spolu s dresinkem a dáme do chladu.
Kuřecí maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme. Papriku nakrájíme na větší kousky nebo proužky. Jarní cibulku zbavíme dlouhé zelené natě a zbytek nakrájíme na větší kusy.
Těstíčko připravíme z vody, 2 vajec (nejlépe domácích, aby bylo těstíčko pěkně žluté) a přesáté hladké mouky (podle oka, aby bylo těstíčko středně husté). Poté těstíčko ještě dochutíme solí a pepřem.
V hlubší pánvi (woku) rozehřejeme olej. Kousky masa a zeleniny namáčíme v těstíčku a smažíme na středním plameni dozlatova.
Hotovou tempuru necháme okapat na papírových ubrouscích, poté podáváme se salátem, který můžeme doplnit na talíři o kousky vařených vajíček.