Kuřecí tempura se zeleninovým salátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Tempura:
2 kuřecí prsní řízky
1 červená paprika
2 jarní cibulky
2 vejce
hladká mouka
čerstvě mletý pepř
sůl
asi 1/2 litru hodně studené vody
slunečnicový olej
Zeleninový salát:
směs listových salátů (dubový list, endivie, kadeřavý salát, ledový salát)
hrst rukoly
1 menší červená cibule
asi 200 g cherry rajčátek
1 vařené vajíčko (nemusí být)
medovo- hořčičný dresink (klidně kupovaný)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve natrháme saláty, rukolu zbavíme stonků, rajčátka přepůlíme a červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Vše ve velké míse smícháme spolu s dresinkem a dáme do chladu.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme. Papriku nakrájíme na větší kousky nebo proužky. Jarní cibulku zbavíme dlouhé zelené natě a zbytek nakrájíme na větší kusy.

  3. Těstíčko připravíme z vody, 2 vajec (nejlépe domácích, aby bylo těstíčko pěkně žluté) a přesáté hladké mouky (podle oka, aby bylo těstíčko středně husté). Poté těstíčko ještě dochutíme solí a pepřem.

  4. V hlubší pánvi (woku) rozehřejeme olej. Kousky masa a zeleniny namáčíme v těstíčku a smažíme na středním plameni dozlatova.

  5. Hotovou tempuru necháme okapat na papírových ubrouscích, poté podáváme se salátem, který můžeme doplnit na talíři o kousky vařených vajíček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!