Polévka s masovými knedlíčky a houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
2 mrkve
menší petržel
kousek celeru
3 lžíce oleje
vývar kuřecí nebo z kostí
200 g hub shimeji, hlívy nebo žampionů
Na kuličky:
250 g mletého masa mix
1 vejce
malá cibule
1-2 stroužky utřeného česneku
petrželka
sůl
pepř
1-2 lžíce strouhanky
vařené těstoviny vhodné do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu nastrouháme na jemno. Společně s nakrájenou cibuli ji na oleji restujeme. Mleté maso spojíme s nakrájenou cibuli, česnekem, vejcem a kořením. Mokrýma rukama tvoříme malé kuličky.

  2. Hotové kuličky přidáme k osmažené zelenině a zprudka je necháme ze všech stran zatáhnout. Zalijeme horkým vývarem a vaříme cca 10 -15 minut do změknutí zeleniny a provaření knedlíčků.

  3. Houby, pokud budeme dávat shimeji, dáme před koncem vaření. Stačí jim krátká příprava. Hlívu nebo žampiony můžeme restovat společně se zeleninou.

  4. Hotovou polévku dochutíme, přidáme zelenou petrželku a servírujeme společně s uvařenými polévkovými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!