Polévka s masovými knedlíčky a houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 2 mrkve
- menší petržel
- kousek celeru
- 3 lžíce oleje
- vývar kuřecí nebo z kostí
- 200 g hub shimeji, hlívy nebo žampionů
- Na kuličky:
- 250 g mletého masa mix
- 1 vejce
- malá cibule
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- petrželka
- sůl
- pepř
- 1-2 lžíce strouhanky
- vařené těstoviny vhodné do polévky
Postup Polévka s masovými knedlíčky a houbami
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu nastrouháme na jemno. Společně s nakrájenou cibuli ji na oleji restujeme. Mleté maso spojíme s nakrájenou cibuli, česnekem, vejcem a kořením. Mokrýma rukama tvoříme malé kuličky.
Hotové kuličky přidáme k osmažené zelenině a zprudka je necháme ze všech stran zatáhnout. Zalijeme horkým vývarem a vaříme cca 10 -15 minut do změknutí zeleniny a provaření knedlíčků.
Houby, pokud budeme dávat shimeji, dáme před koncem vaření. Stačí jim krátká příprava. Hlívu nebo žampiony můžeme restovat společně se zeleninou.
Hotovou polévku dochutíme, přidáme zelenou petrželku a servírujeme společně s uvařenými polévkovými nudlemi.