Jablečný koláč se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g listového těsta
hladká mouka na podsypání
jablečná marmeláda na pomazání
Náplň:
800 g jablek
2 žloutky
50 g pískového cukru
40 g sušenek
1 smetana ke šlehání
2 ČL skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazené listové těsto rozválíme na průměr námi vybrané pečící formy. Vyválené těsto dáme do formy. Střed trochu propícháme vidličkou, převislé okraje odřízneme a těsto zapečeme cca 10 min v dobře vyhřáté troubě (180°C).

  2. Zapečené těsto potřeme marmeládou a poté hustou jablečnou kaší, kterou si připravíme následovně: Očištěná jablka pokrájíme na kousky a se dvěma lžícemi vody, cukrem, skořicí svaříme v hustou kaši. Do částečně prochladlé kaše vmícháme žloutky a rozdrcené sušenky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15 minut. Kraje můžeme potřít bílkem, aby byly zlatavé.

  3. Vychladlý koláč potřeme našlehanou smetanou a dle chuti posypeme kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!