Kuřecí stehýnka v rajské marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 cibule
- 1 plechovka nakrájených rajčat s česnekem a chilli (použila jsem Italiano Chopped tomatoes with garlic and chilli)
- 2 lžíce medu
- 2 stroužky česneku - prolisované
- špetka trojbarevného pepře
- 1 lžička uzené papriky
- sůl
- 2-3 lžičky citrónové šťávy
- olivový olej
Postup Kuřecí stehýnka v rajské marinádě
Postup přípravy receptu
-
V míse uděláme marinádu, smícháme všechny ingredience kromě soli a pepře, těmi z obou stran posypeme stehna. Poté stehna vložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje, položíme namarinovaná stehna a zalijeme zbytkem marinády.
Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 50 minut za občasného přidávání vody neb marináda se může připalovat. Poté sundáme alobal a pečeme dalších deset minut, aby stehna chytla barvu a udělala se kůrčička. Podáváme nejlépe s basmati rýží.