Kuřecí stehna s debrecínskou chutí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí stehna
- 1 cibule na klínky
- 2-3 stroužky česneku
- 2-3 nožičky debrecínských párků
- 50 g anglické slaniny
- 1 paprika červená
- 1 bílá paprika
- 1 lžíce rajského protlaku
- koření na kuře
- lžička mleté papriky
- olej
- kousek másla
- hl. mouka
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí stehna s debrecínskou chutí
Postup přípravy receptu
-
Omytá stehna osolíme a okořeníme. Poprášíme moukou a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Vytáhneme a do výpeku přidáme nakrájenou slaninu a cibuli.
Opečeme a přihodíme česnek na plátky a papriku Po chvíli zarestujeme protlak a zalijeme cca 200 - 250 ml vody. Vlijeme do pekáčku s se stehny. Na každé dáme tenký plátek másla, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby.
Pečeme cca 30 minut. Párky nakrájíme na kolečky a přidáme k masu. Odkryjeme a společně pečeme cca 15 minut do křupava. Nezahušťuji, ale kdo chce může zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě a šťávu povaří.
Podáváme s rýži, brambory nebo těstovinami.