Kuřecí stehna pečená trochu po mexicku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna s kůží
2 menší cibule
1/2 mraženého balení - Mexická směs na gril
vývar na podlití
3 lžíce másla
Marináda:
3 stroužky česneku
1 lžíce sójové omáčky
5 lžic ostrého kečupu
1 lžíce dijonské hořčice
špetka chilli
3 lžíce oleje
1 lžíce nadrobno nakrájené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nasekáme na širší půlměsíčky, dáme stranou. Dále si připravíme marinádu: smícháme prolisovaný česnek a všechny ostatní suroviny a důkladně vše promícháme.

  2. Kuřecí stehna vložíme do marinády, pořádně promícháme a necháme odležet aspoň 2 hodiny.

  3. Potom dáme do hlubšího pekáčku máslo, nakrájenou cibuli, na to dáme ještě zmraženou zeleninovou směs, na ní marinovaná stehna kůží nahoru. Pečeme přikryté alobalem ve vyhřáté troubě na 170°C s vývarem.

  4. Po 30 minutách maso obrátíme a podlijeme výpekem, to opakujeme ještě jednou s tím, že na poslední obrácení již sundáme alobal a necháme kůžičku dojít dokřupava. Podávala jsem s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!