Kuřecí steak s těstovinami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 silnější kuřecí prsní řízky
1 malá cibule
trocha vody na podlití
2 plátky másla
120 ml smetany 12%
olivový olej
sůl
pepř
provensálské koření
bylinky
cherry rajčátka",

Postup přípravy receptu

  1. Nažhavíme si pánev a jakmile bude rozpálená, pokapeme olivovým olejem - cca jedna velká polévková lžíce, nebo dle uvážení, ale ne moc. Na pánev nasypeme najemno nakrájenou cibulku a osmahneme dozlatova. Poté přidáme dva plátky másla pro zjemnění chuti. Až se máslo na pánvi rozpustí, přidáma dva kuřecí steaky a necháme zatáhnout z obou stran. Jakmile se z obou stran zatáhne, okořeníme - sůl, pepř a provensálské koření. Až začne cibulka trošku hnědnout, přilijeme na pánev trošku vody, postupně přidáváme dle potřeby. Pečlivě propečeme z obou stran. Poté přilijeme smetanu a ještě propékáme i s masem. Po chvilce maso vyndáme z pánve a doděláme smetanovou omáčku - až je hustá. Polijeme jí maso na talíři a podáváme s těstovinami, rajčaty, bazalkou... nebo i s jinými přílohami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!