Kuřecí steak s těstovinami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 silnější kuřecí prsní řízky
- 1 malá cibule
- trocha vody na podlití
- 2 plátky másla
- 120 ml smetany 12%
- olivový olej
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- bylinky
- cherry rajčátka",
Postup Kuřecí steak s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Nažhavíme si pánev a jakmile bude rozpálená, pokapeme olivovým olejem - cca jedna velká polévková lžíce, nebo dle uvážení, ale ne moc. Na pánev nasypeme najemno nakrájenou cibulku a osmahneme dozlatova. Poté přidáme dva plátky másla pro zjemnění chuti. Až se máslo na pánvi rozpustí, přidáma dva kuřecí steaky a necháme zatáhnout z obou stran. Jakmile se z obou stran zatáhne, okořeníme - sůl, pepř a provensálské koření. Až začne cibulka trošku hnědnout, přilijeme na pánev trošku vody, postupně přidáváme dle potřeby. Pečlivě propečeme z obou stran. Poté přilijeme smetanu a ještě propékáme i s masem. Po chvilce maso vyndáme z pánve a doděláme smetanovou omáčku - až je hustá. Polijeme jí maso na talíři a podáváme s těstovinami, rajčaty, bazalkou... nebo i s jinými přílohami.