Jarní kopřivovo-špenátový krém
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 hrsti mladých listů kopřiv
- 2 hrsti čerstvého špenátu nebo 1/2 kostky mraženého
- 1 menší brambor
- mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- trošku tymiánu
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1 dcl smetany na vaření
Postup Jarní kopřivovo-špenátový krém
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme krájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, listy špenátu a kopřiv. Zalijeme vývarem a povaříme do změknutí.
Dolijeme smetanu, převaříme, rozmixujeme dohladka a dochutíme. Podáváme s krutonky z opečeného chleba.