Kuřecí špalíky ve vlastní šťávě
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 500 g kuřecího masa (ze stehen bez kůže)
- 1 cibule
- 1/2 malé kapie
- lístky čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kuřecí špalíky ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Maso z kuřecích stehen nakrájíme na menší špalíky, osolíme, opepříme a smícháme s velmi jemno nakrájenou cibulí a trochou oleje. Necháme cca 15 minut odležet v chladnu.
Rozehřejeme si pánev Wok a kuřecí směs začneme velmi zprudka opékat.
Restujeme, dokud maso není dokonale orestované.
Do takto orestovaného masa vlijeme cca 2 dcl kuřecího vývaru (např. z krků, křídel), přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou kapii a najemno nakrájených cca 6 větších lístků čerstvé bazalky.
Šťávu necháme zredukovat na malé množství a podáváme s rýží.