Kuřecí směs se švestkovým vínem (bez tuku)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
200 ml švestkového vína
150 g sterilovaných bambusových výhonků
1 cibule
1 kapie
kousek pórku
1 lžíce sójové omáčky
0,5 lžíce škrobu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na nepřilnavé pánvi.

  2. Když maso zezlátne, přidáme nejprve cibuli nakrájenou na proužky, promícháme a chvilku společně opékáme.

  3. Pak přidáme kapii a pórek nakrájený na kolečka a nakonec bambusové výhonky. Opět společně opékáme asi 2 minuty.

  4. Zalijeme 2/3 švestkového vína. Ve zbylé 1/3 vína rozmícháme škrob a přidáme ke směsi. Dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a redukujeme, až dosáhneme požadované konzistence. Zelenina se nesmí vařit dlouho, aby neztratila barvu a zůstala křupavá.

  5. Servírujeme s grilovanou bramborovou kaší nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!