Kuřecí salát s vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g vařeného kuřecího masa (pečené, smažené nebo grilované)
4 vařená vejce
1 cibule
80 g nakládaných okurek
80 g nakládaných kapií nebo kozích rohů
2 plnější lžičky plnotučné hořčice
2 plnější lžičky kečupu
1 lžička worcestrové omáčky
100 g majonézy
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuřecí maso osolíme, okořeníme, zabalíme pevně do folie (vytlačíme vzduch, konce uvážeme) a uvaříme ve vodní lázni doměkka. 15 -20 minut bohatě stačí. Použít ale klidně můžeme i zbylé kuřecí maso z předešlého oběda či večeře, nebo si maso okořeníme, osolíme a tepelně upravíme dle vlastní chuti na grilu či pánvi a poté pokrájíme na menší kousky. Cibuli, okurku a kapii pokrájíme nadrobno. Uvařená vejce natvrdo oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  2. Vše dáme do mísy, přidáme majonézu a kečup, hořčici s worcesterem dáme víceméně dle vlastní chuti, jelikož každý používáme jiný druh (výrobce), takže množství je spíše orientační. Osolíme, opepříme a promícháme, dáme do chladna alespoň na hodinku proležet.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem nebo rovnou na plátcích pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!