Kuřecí salát s vejci
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g vařeného kuřecího masa (pečené, smažené nebo grilované)
- 4 vařená vejce
- 1 cibule
- 80 g nakládaných okurek
- 80 g nakládaných kapií nebo kozích rohů
- 2 plnější lžičky plnotučné hořčice
- 2 plnější lžičky kečupu
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 100 g majonézy
- sůl
- pepř mletý
Postup Kuřecí salát s vejci
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kuřecí maso osolíme, okořeníme, zabalíme pevně do folie (vytlačíme vzduch, konce uvážeme) a uvaříme ve vodní lázni doměkka. 15 -20 minut bohatě stačí. Použít ale klidně můžeme i zbylé kuřecí maso z předešlého oběda či večeře, nebo si maso okořeníme, osolíme a tepelně upravíme dle vlastní chuti na grilu či pánvi a poté pokrájíme na menší kousky. Cibuli, okurku a kapii pokrájíme nadrobno. Uvařená vejce natvrdo oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Vše dáme do mísy, přidáme majonézu a kečup, hořčici s worcesterem dáme víceméně dle vlastní chuti, jelikož každý používáme jiný druh (výrobce), takže množství je spíše orientační. Osolíme, opepříme a promícháme, dáme do chladna alespoň na hodinku proležet.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo rovnou na plátcích pečiva.