Kuřecí s liškovou směsí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)
- hrst lišek (dobré jsou i ryzce nebo václavky)
- 1 velká cibule
- 100 g slaniny
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček jalovce
- 2 velké bobkové listy
- čerstvý tymián
- oblíbené koření na kuřecí maso (používám Bejbygril od Antonína)
- 2 PL másla
- hladká mouka
- sůl
Postup Kuřecí s liškovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, posypeme kořením a hladkou moukou.
V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu, všechno koření a orestujeme.
Pak opečeme maso z obou stran, poházíme pokrájenými liškami, tymiánem a podlijeme vodou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 30 minut, podle potřeby podléváme. Kdo by chtěl omáčku hustější, maso vyjme (uchovat v teple), vysmahne základ na tuk, popráší hladkou moukou a podlije.
Prováří se ještě cca 15 minut.
Podle potřeby dosolíme.