Kuřecí řízek v bylinkové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou
olej
rozmarýn
tymián
1 stroužek česneku
sůl
vejce
hladká mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a naklepeme.

  2. V misce uděláme marinádu z oleje - cca 50 ml. Dále přidáme čerstvý (může být i sušený) rozmarýn a tymián. Prolisujeme česnek a špetku soli, to celé pečlivě promícháme.

  3. Maso dáme do nějaké misky, zalijeme marinádou a pořádně do masa marinádu vmasírujeme. Dáme na 1-2 hod. do ledničky.

  4. Potom připravíme věci na obalování. Mouku, vejce rozšleháme, strouhanku. Nejdříve maso obalujeme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Až budeme mít vše obalené, můžeme dát smažit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!