Kuřecí rigatone s česnekem a smetanou
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 2 prsní kuřecí řízky
- 1/2 cibule
- olej
- 4 stroužky česneku
- 10 dkg Šunkového salámu
- 500 ml vody
- 1 kostka kuřecího bujonu
- smetana 33%
- 200 ml mleka
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- grilovací koření
Postup Kuřecí rigatone s česnekem a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, salám nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, osmažíme cibulku do sklovata, přidáme a osmahneme salám. Poté dáme na pánev maso. Osmažíme také a zalejeme vodou. Přikryjeme pokličkou a vaříme do měkka. Kdyz začne voda vřít, přidáme kostku bujonu.
Mezitím si smícháme mléko s moukou - pěkně rozšleháme metličkou. Jak je maso měkčí, zalejeme smetanou, přivedeme k varu a pak přidáme mléko s moukou. To nám omáčku pěkně zahustí. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek a nakonec gril. koření a majoránku. Provaříme kolem 10 minut, aby se nám všechno spojilo.
V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme rigatony, nebo jiné těstoviny, které máme rádi (špagety, farfalle, atd.).