Kuřecí prsíčka s tvarůžky, paštikou a česnekem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsíčka (lze použít i krůtí)
- 1 malá paštika Májka
- 3 kolečka Olomouckých tvarůžků
- lžička hořčice
- 3 stroužky česneku
- provensálské bylinky
- sůl
- olivový olej
- smetana 33% cca 1/2 krabičky
Postup Kuřecí prsíčka s tvarůžky, paštikou a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Tvarůžky si rozmačkáme vidličkou, přidáme paštiku, rozetřený česnek a lžičku hořčice.
Promícháme.
Do prsíček si nařízneme kapsu, naplníme ji směsí, spíchneme párátky a na povrchu mírně posolíme a poprášíme provensálským kořením.
Takto upravená prsíčka vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáčku. Přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme na 200 stupňů cca 30 min.
V polovině pečení maso obrátíme a polijeme výpekem.
Po 30 minutách vyjmeme z trouby, zalejeme smetanou a již otevřené dopékáme do zrůžovění masa-cca 10-15 min. Podáváme s opečenými bramborami.