Kuřecí prsa v parmazánové krustě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 plátky tmavého toustového chleba
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- hrstka petrželové natě nebo pažitky
- 4 plátky slaniny
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- 2 stroužky česneku
- worchester omáčka (pár kapek)
- 4 kousky kuřecích prsou
Postup Kuřecí prsa v parmazánové krustě
Postup přípravy receptu
-
Toustový chléb rozmixujeme na jemnou strouhanku a tu pak v malé misce smícháme se sýrem. Přidáme jemně nasekanou petrželku nebo pažitku.
Slaninu nejprve zprudka a poté pozvolněji osmahneme na pánvi dozlatova. Necháme ji trochu zchladnout na papírovém ubrousku a pak ji rozdrobíme nebo pokrájíme na malé kousky a přihodíme ji ke strouhankové směsi.
Česnek prolisujeme a společně s worchestrovou omáčkou smícháme s rozpuštěným máslem. Kuřecí prsa umyjeme, usušíme a ze všech stran je obalíme v ochuceném máslu.
Poté je položíme do zapékací misky, posypeme připravenou strouhankou, lehce dlaní upěchujeme a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme nezakryté asi 25 minut doměkka. Pokud je ještě i poté kuře uvnitř lehce růžové přidáme ještě dalších 5-10 minut.