Kuřecí prsa v citronovém pepři,na hlívě ústřičné
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 400 g kuřecí prsa (2 ks)
- 150 g hlívy ústřičné lze nahradit žampiony
- 50 g Gazdovské slaniny
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 koktejlové rajčátka
- 1/2 masité papriky
- 3 polévkové lžíce oleje
- 2 polévkové lžíce Citronového pepře
- 1 kávová lžička sušené bazalky
- sůl na dochucení
Postup Kuřecí prsa v citronovém pepři,na hlívě ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa ponecháme vcelku, opláchneme je a osušíme. V míse si připravíme marinádu smícháním oleje, citronového pepře a bazalky. Prsa v marinádě pořádně obalíme a necháme je v ní odpočinout alespoň hodinu (ideální je přes noc).
V kastrolu osmahneme do růžové barvy na tenké nudličky nakrájenou slaninu a prsa po obou stranách opečeme do zlatavé barvy. Přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek a na proužky nakrájenou hlívu.
Chvilku cca 2 minutky restujeme a přidáme na čtvrtky nakrájená rajčátka. Přidáme zbytek marinády, misku po marinádě vypláchneme 50 ml horké vody a vlijeme do kastrolu. Přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme 15 minut.
Poté přidáme na silnější proužky nakrájenou papriku a opět pod poklicí dusíme ještě 10 minut. Dle chuti dosolíme a můžeme podávat.
Jako příloha jsou dobré rýžové vlasové nudle,ale chutná to i se šťouchanými bramborami s trochou másla a teplého mléka.