Kuřecí prsa v citronovém pepři,na hlívě ústřičné

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

400 g kuřecí prsa (2 ks)
150 g hlívy ústřičné lze nahradit žampiony
50 g Gazdovské slaniny
1 menší cibule
2 stroužky česneku
4 koktejlové rajčátka
1/2 masité papriky
3 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce Citronového pepře
1 kávová lžička sušené bazalky
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa ponecháme vcelku, opláchneme je a osušíme. V míse si připravíme marinádu smícháním oleje, citronového pepře a bazalky. Prsa v marinádě pořádně obalíme a necháme je v ní odpočinout alespoň hodinu (ideální je přes noc).

  2. V kastrolu osmahneme do růžové barvy na tenké nudličky nakrájenou slaninu a prsa po obou stranách opečeme do zlatavé barvy. Přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek a na proužky nakrájenou hlívu.

  3. Chvilku cca 2 minutky restujeme a přidáme na čtvrtky nakrájená rajčátka. Přidáme zbytek marinády, misku po marinádě vypláchneme 50 ml horké vody a vlijeme do kastrolu. Přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme 15 minut.

  4. Poté přidáme na silnější proužky nakrájenou papriku a opět pod poklicí dusíme ještě 10 minut. Dle chuti dosolíme a můžeme podávat.

  5. Jako příloha jsou dobré rýžové vlasové nudle,ale chutná to i se šťouchanými bramborami s trochou másla a teplého mléka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!