Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- asi 200 g zimního špenátu
- 100 g plátků bresaoly (sušené hovězí šunky) - nemusí být
- 2 šalotky
- asi 120 g hub shitake nebo smržů
- 5 malých pórků nebo 2 velké - bílá část
- sůl, pepř
- kousek másla
- trochu drůbežího vývaru nebo jen vody
Postup Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme naplocho na plátky - seřízneme asi 1 cm tenkou vrchní vrstvu a pokračujeme stejným způsobem až dolů.
Prsa proložíme plátky bresaoly a omytých a okapaných listů špenátu a vrstvíme na sebe. Nemáme-li bresaolu, stačí jen osolit a opepřit. Celé ještě zabalíme do špenátových listů. Pro jistotu můžeme zajistit kuchyňským provázkem.
Na pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, vložíme plněné plátky, plátky nakrájené z hub a rozpůlené části pórků. Podlijeme vývarem nebo jen vodou a dusíme asi 25 minut. Podle potřeby podlijeme.
Vyjmeme kuřecí díly, do sosu rozmícháme kousek másla a už nevaříme. Prsa rozřízneme, aby hezky vyniklo proložení a podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží.