Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
asi 200 g zimního špenátu
100 g plátků bresaoly (sušené hovězí šunky) - nemusí být
2 šalotky
asi 120 g hub shitake nebo smržů
5 malých pórků nebo 2 velké - bílá část
sůl, pepř
kousek másla
trochu drůbežího vývaru nebo jen vody

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme naplocho na plátky - seřízneme asi 1 cm tenkou vrchní vrstvu a pokračujeme stejným způsobem až dolů.

  2. Prsa proložíme plátky bresaoly a omytých a okapaných listů špenátu a vrstvíme na sebe. Nemáme-li bresaolu, stačí jen osolit a opepřit. Celé ještě zabalíme do špenátových listů. Pro jistotu můžeme zajistit kuchyňským provázkem.

  3. Na pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, vložíme plněné plátky, plátky nakrájené z hub a rozpůlené části pórků. Podlijeme vývarem nebo jen vodou a dusíme asi 25 minut. Podle potřeby podlijeme.

  4. Vyjmeme kuřecí díly, do sosu rozmícháme kousek másla a už nevaříme. Prsa rozřízneme, aby hezky vyniklo proložení a podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!