Kuřecí prsa v asijské omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuřecí prsa
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sojové omáčky Tamari
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce srirachy (chilli omáčka)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- (nebo mletý sušený)
- 2 lžíce rýžového vína
- pár kapek sezamového bílého oleje
- 1 lžička kukuřičného škrobu (nebo solamyl)
- k servírování sezamová semínka, koriandr
Postup Kuřecí prsa v asijské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa můžeme použít předem marinovaná, ale není to nutné. Maso nakrájíme na velikost soust, lehce osolíme, opepříme a v předehřáté pánvi na oleji opečeme ze všech stran. Přidáme, česnek a zázvor nasekaný najemno promícháme a krátce restujeme.
Dále dáme med, sojovou omáčku, srirachu, rýžové víno a rajčatový protlak. Všechny suroviny dáváme podle chuti, jak máme rádi, množství je uvedeno orientačně. V malém množství vody rozmícháme škrob, omáčku zahustíme, zakápneme sezamovým olejem a povaříme.
Podáváme s rýží nebo na páře podušenou zeleninou (někdo si dá obojí). Zeleninu použijeme dle chuti nebo zásob např. fazolky, mrkev nebo brokolici, kapustičky, květák apod. V misce posypeme sezamovými semínky a čerstvými lístky koriandru.