Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí řízky
- 1 větší svazek ředkviček
- asi 40-50 g másla
- 1 lžička medu
- 1 lžička moučkového cukru
- 1-2 lžíce oleje (nejlépe olivový)
- 1-2 lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
- šťávu z 1/2 citronu
- Na bramborovou kaši:
- 500 g brambor
- 2 dcl mléka
- 2 PL másla
- 1 lžička nasekaných bylinek:
- pažitka
- bazalka
- petrželka
Postup Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Smícháme med, sojovou omáčku, šťávu z citronu, zázvor, sůl a pepř (vše dle chuti, já třeba se sojovkou šetřím). Lehce naklepaná prsa potřeme vytvořenou marinádou a necháme v ledničce cca hodinku marinovat.
Očištěné a na menší měsíčky nakrájené ředkvičky vložíme do rendlíku, v němž jsme rozpustili máslo. Ředkvičky poprášíme cukrem a za častého míchání na mírném plameni dusíme asi 10 minut.
Prsa opečeme na rozpáleném oleji z obou stran cca 4-5 minut. (Jelikož je v marinádě med musíme dát pozor, aby se nespálil, proto je lepší maso nejprve zprudka opéct a poté na mírnějším ohni zvolna dopékat.)
Do uvařených a scezených brambor přidáme máslo a teplé mléko a vyšleháme do hladka. Poté do horké kaše vmícháme nasekané bylinky a jemně promícháme. Vše ihned podáváme.