Kuřecí prsa s omáčkou z lišek
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2 hrsti lišek
- 50 g másla
- 2 lžíce oleje
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 ml smetany
- 50 ml bílého vína
- půl limetky
- hladkolistá petrželka
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí prsa s omáčkou z lišek
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálenou wok pánev dáme olej a na něm prudce opečeme osolená, opepřená kuřecí prsa. Opečená prsa dáme do alobalu, přendáme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby na 180°C cca 7 min.
Do výpeku dáme nasekanou cibuli a česnek, necháme jen krátce osmažit a podlijeme vínem. Když se víno odvaří, přidáme máslo a pokrájené očistěné lišky, sůl, pepř, promícháme a restujeme.
Zalijeme smetanou a krátce, asi 5 minut, povaříme omáčku do mírného zhoustnutí.
Zakapeme limetkovou šťávou a podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo noky, posypané nasekanou petrželkou.