Kuřecí prsa s omáčkou z lišek

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 hrsti lišek
50 g másla
2 lžíce oleje
1 střední cibule
1 stroužek česneku
100 ml smetany
50 ml bílého vína
půl limetky
hladkolistá petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou wok pánev dáme olej a na něm prudce opečeme osolená, opepřená kuřecí prsa. Opečená prsa dáme do alobalu, přendáme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby na 180°C cca 7 min.

  2. Do výpeku dáme nasekanou cibuli a česnek, necháme jen krátce osmažit a podlijeme vínem. Když se víno odvaří, přidáme máslo a pokrájené očistěné lišky, sůl, pepř, promícháme a restujeme.

  3. Zalijeme smetanou a krátce, asi 5 minut, povaříme omáčku do mírného zhoustnutí.

  4. Zakapeme limetkovou šťávou a podle chuti dosolíme.

  5. Podáváme s rýží, těstovinami nebo noky, posypané nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!