Citronový lilek s tofuricottou, houbami a lískovými ořechy
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 gr tofu natural (ideálně Sunfood bio, z kupovaných má nejlepší chuť)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička lahůdkového droždí nebo bílého misa
- 3 lžíce bílý vegan jogurt (není nutné, ale vhodné. Domácí nebo např. Sojade, Provamel)
- sůl
- pepř
- 175 g lískových ořechů
- 75 g hrozinek
- 1 střední lilek
- 16 hnědých žampionů (ev. můžete použít i hlívu ústričnou)
- 1 lžíce sušeného oregana nebo 2x tolik čerstvého
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžíce mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 4 listy pečícího papíru (cca 25x25 cm), provázek
- Polenta
- brambory
- směs listových salátů k podávání
Postup Citronový lilek s tofuricottou, houbami a lískovými ořechy
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 200°C.
Tofu opláchněte, přebytečnou vodu vymačkejte do papírové utěrky a rozdrobte ho na co nejmenší kousky do misky.
Přidejte citronovou šťávu, miso či lahůdkové droždí (pozor, nejedná se o klasické kvasnice), jogurt a sůl a pepř dle chuti a dobře promíchejte. Výsledek by měl chutí a konzistencí připomínat ricottu.
Ořechy nasekejte na větší kusy, deje do mísy, přidejte hrozniky, lilek nakrájený cca na 1cm kostky, žampiony nakrájené na čtvrtky, tofu ricottu, koření, citronovou šťávu a pepř a sůl. Zakápněte trochou olivového oleje a vše rukama či vařečkou lehce promíchejte.
Rozdělte na 4 porce a každou zabalte do pečícího papíru.
Zavažte provázkem (nic umělého), přendejte na plech a pečte asi 25 - 30 minut. Podávejte ihned po vyndání z trouby.