Kuřecí prsa plněná kapustou a mascarpone
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 menší kuřecí prsa
- 100 g kapusty
- 3 lžíce mascarpone
- 2 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- citronová šťáva
- Zelenina:
- 1 menší batát
- 200 g fazolek
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- Dále:
- 3 tenké plátky slaniny
- 1 dl bílého vína
- petrželová nať
Postup Kuřecí prsa plněná kapustou a mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Kel (česky kapusta) povaríme v lyžici vody asi 5 minút. Scedíme, ak ešte ostala voda. Zmiešame ho s mascarpone, prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme, dochutíme šťavou.
Do pŕs urobíme kapsu a naplníme ju pripravenou zmesou.
Očistený batát nakrájame na kolieska, pridáme na kolieska narezanú cibuľu, fazuľky a olej a premiešame. Uložíme do pekáčika.
Na zeleninu dáme naplnené prsia (trocha nastojato, aby náplň nevytekala). Obložíme plátkami slaniny, podlejeme vínom.
Vložíme do rúry a na 180°C pečieme domäkka.
Na tanieri posypeme sekanou vňaťou.