Kuřecí prsa na másle pod celerovou peřinkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí prsa bez kosti
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- kečup
- hořčice
- cherry rajčátka
- celer
- plátkový sýr
- máslo na osmažení
- zelená petrželka na posypání
- libeček na posypání
Postup Kuřecí prsa na másle pod celerovou peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozkrojíme na 4 plátky, osolíme a opepříme.
V hlubší pánvi nebo v hrnci na troše másla orestujeme nakrájenou cibuli a maso po obou stranách zlehka zatáhneme. Potřeme hořčicí, kečupem, poklademe půlkami rajčátek, zasypeme na hrubém struhadle nastrouhaným celerem, zakryjeme pokličkou a bez podlití dusíme na mírném plameni 10 minut.
Pak na každý plát masa položíme plátkový sýr, podlijeme 1-2 dl vody nebo vývaru a ještě 5 minut necháme pod pokličkou probublat. Hotové posypeme zelenou petrželkou a libečkem a podáváme s bramborem. Hodí se i bílé pečivo.