Kuřecí pohlazení v zakysance
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí čtvrtky
- 150 ml bílého vína
- 450 g žampionů
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 4 pl olivového oleje nebo másla
- 2 kelímky zakysané smetany
- 50 g parmezánu
- sůl
- pepř na dochucení
Postup Kuřecí pohlazení v zakysance
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, zbavíme kostí a kůže (ty uchováme na kuřecí vývar) a maso nakrájíme na stejnoměrné kousky.
Žampiony sloupneme, mají-li zdravou nožku, tak ji ponecháme, jen ji na okoralém řezu zařízneme.
Větší žampiony přepůlíme, menší necháme vcelku.
Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Do jednoho hrnce, nebo hlubší pánve dáme na rozehřátý tuk osmahnout do zlaté barvy kostky masa, poté je osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15minut.
V druhém hrnci na rozehřátém tuku orestujeme do sklovata cibulku, přidáme prolisovaný česnek a připravené žampiony, podlijeme pouze půldecinkou vody a také pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15 minut.
Podušenou žampionovou směs přidáme k masu, vmícháme obě zakysané smetany a ještě 5 minut provaříme.
Servírujeme posypané hoblinkami parmezánu. Jako příloha se hodí různě připravené noky.