Kuřecí pohlazení v zakysance

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky
150 ml bílého vína
450 g žampionů
1 velká cibule
1 stroužek česneku
4 pl olivového oleje nebo másla
2 kelímky zakysané smetany
50 g parmezánu
sůl
pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, zbavíme kostí a kůže (ty uchováme na kuřecí vývar) a maso nakrájíme na stejnoměrné kousky.

  2. Žampiony sloupneme, mají-li zdravou nožku, tak ji ponecháme, jen ji na okoralém řezu zařízneme.

  3. Větší žampiony přepůlíme, menší necháme vcelku.

  4. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  5. Do jednoho hrnce, nebo hlubší pánve dáme na rozehřátý tuk osmahnout do zlaté barvy kostky masa, poté je osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15minut.

  6. V druhém hrnci na rozehřátém tuku orestujeme do sklovata cibulku, přidáme prolisovaný česnek a připravené žampiony, podlijeme pouze půldecinkou vody a také pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15 minut.

  7. Podušenou žampionovou směs přidáme k masu, vmícháme obě zakysané smetany a ještě 5 minut provaříme.

  8. Servírujeme posypané hoblinkami parmezánu. Jako příloha se hodí různě připravené noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!