Kuřecí paličky se smetanovou žampionovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 5-6 kuřecích paliček
- sůl
- olej
- 1-2 pórky
- 200 g žampionů
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/4 l kuřecího vývaru
- 1/8 l smetany
- 2 lžíce sekané petrželky
Postup Kuřecí paličky se smetanovou žampionovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Paličky vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Dáme péct do horké trouby do křupava.
Očištěný pórek pokrájíme, žampiony oloupeme a také pokrájíme. Společně restujeme asi 5 min na másle, pak necháme na sítku okapat, promícháme s citron. šťávou, osolíme, opepříme a přikryjeme.
Šťávu po houbách rozkvedláme s moukou, dolijeme vývarem a smetanou. Necháme provařit, až vznikne hustá omáčka.
Zpět do omáčky vložíme houby s pórkem a necháme asi 5 min proležet.
Přidáme posekanou petrželku.
Upečené paličky přelijeme touto omáčkou a přikryté necháme krátce proležet. Podáváme s rýží nebo bramborem.