Kuřecí nugety Tescoma s chutí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg balení kuřecích stehenních řízků tj asi 7-8 ks
Na obalení:
200 g rozdrcených corn flakes nebo brambůrků
Na osmažení:
tuk nebo máslo, sádlo, olej
Na marinádu:
125 g přepuštěného másla (já jen rozpustila)
1 PL soya
1 PL solamylu
1 PL libovolných nasekaných bylinek (petržel, libeček, bazalka)
malé množství soli
špetka mletého černého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, přes folii naklepeme a nejlépe přes noc naložíme do připravené marinády. Kdo spěchá, stačí 1 hodina, ale to je lépe do marinády přidat 3 rozdrcené stroužky česneku.

  2. Po uplynutí požadované doby maso obalujeme v rozdrcených lupíncích (můžou být i strážnické brambůrky jemně solené nebo s příchutí česneku) a na pánvičce na rozpáleném tuku rychle z obou stran lehce osmažíme.

  3. Na plech si připravíme pečící papír na který maso z pánve přendáme a už bez přidání tuku v troubě na střední výkon dopékáme 25-30 minut.

  4. Vhodná příloha: brambory, bramborová kaše nebo jen zeleninová obloha. Toto jídlo lze připravit i z krůtího nebo vepřového masa, doba dopékání se musí upravit (decentně píchnout).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!