Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
200 g bílého smetanového jogurtu
3 lžíce sladké chilli omáčky
1 cibule
1 kapie
jarní cibulka
2 lžičky hořčice
1 lžička sojové omáčky (nemusí být)
1 lžička mleté papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
libeček
sůl
pepř
olej
gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, obě cibule a kapii na kousky. Na rozehřátém oleji zprudka restujeme maso. Ihned když zbělá. přidáme cibule a kapii. Osolíme, opepříme a dusíme asi 5 minut. Podlévat není třeba, cibule a paprika pustí vodu.

  2. Jogurt smícháme s chilli omáčkou, hořčicí, česnekem, paprikou a libečkem. Ochucený jogurt přidáme k masu a společně povaříme do změknutí masa. Stačí krátce. aby maso nebylo suché.

  3. Komu se bude zdát omáčka řídká, přidá před dovařením lžičku solamylu rozmíchaného v troše vody. Maso s omáčkou dochutíme podle svých chutí a podáváme s noky, rýži nebo těstovinami.

  4. Na křupavé gnocchi rozpálíme pánev s malým množstvím oleje. Neuvařené gnocchi opékáme a pánví prohazujeme tak, aby byly křupavé ze všech stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!