Kuřecí na rajčatech s pórkovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
10 ks cherry rajčátek
10 ks sušených rajčat
3 stroužky česneku
200 ml vývaru
1/2 pórku
200 g Indiánské rýže
čerstvá bazalka
1 lžíce oleje z rajčat
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a orestujeme na lžíci oleje. Přidáme čtvrtky čerstvých rajčat a krátce podusíme, aby pustily šťávu. Zalijeme vývarem, vmícháme prolisovaný česnek a nasekaná sušená rajčata. Přikryjeme a necháme vývar zredukovat o polovinu. Jakmile je sosík dostatečně hustý, odstavíme, ochutíme solí, pepřem a čerstvou bazalkou.

  2. Uvařenou rýži promícháme s tenkými kolečky pórku a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!